The Voice

Het The Voice schandaal.
Daar vind ik wat van.

Amerika heeft Bill Clinton en Bill Cosby, en in Nederland hebben we Jeroen Rietbergen die graag naar billen kijkt. #MeToo met Marco B en Ali B.

Om de privacy van de betrokken The Voice coaches te beschermen gebruiken we even alleen de eerste letter van de achternaam, zoals dat gebruikelijk is bij criminelen. Maar ja, dat heeft bij Ali niet zoveel zin; die gebruikte die naam sowieso al.

Ali is immers een Marokkaan, en had dus tijdens zijn tienerjaren al diverse keren onder die naam in de krant gestaan. Dus besloot hij maar gebruik te maken van zijn reeds opgebouwde naamsbekendheid en ook onder de naam Ali B op te gaan treden.

Moet kunnen toch?

Geintje natuurlijk Ali, moet kunnen toch 😉 Al zal je gevoel voor humor in deze tijd wel wat minder zijn dan normaal denk ik zo.

En over humor gesproken, wat moet nog meer kunnen? Als Jeroen Rietbergen tegen een volwassen vrouw zegt dat ze op een bepaalde plek moet blijven staan zodat hij naar haar kont kan kijken, gaat dat te ver of is dat gewoon mannenhumor? Stoerdoenerij voor de guys in the band?

En als Ali B aan een vrouw vraagt of ze zin heeft om seks te hebben, zij nee zegt en Ali dat gewoon accepteert en haar laat gaan? Hoe durft ie!

Ali Bouali, met zijn weelderige lokken en strakke sixpack. Ali, de succesvolle ondernemer, de miljonair met zijn snelle auto’s… je zou bijna denken dat je naar een nieuw seizoen van The Bachelor aan het kijken bent met zo’n droomman.

Ik denk dan ook dat Ali B niet zo vaak nee te horen krijgt als hij seks met een vrouw wil. Dat kreeg hij ook niet te horen toen hij seks wilde door de vrouw die anoniem in de beruchte BOOS aflevering haar verhaal deed. De vrouw die hij – volgens haar – spontaan begon te zoenen, waarna hij seks met haar heeft gehad.

De vrouw die zo geschokt was door Ali’s strakke lijf en grote… oh nee, door wat er gebeurde, dat ze geen “nee” durfde te zeggen en het maar gewoon heeft ondergaan. De vrouw die nu aangifte doet van verkrachting.

Want volgens haar heeft Ali “1000%” misbruik gemaakt van de situatie. 1000%. Overdrijven is ook een vak. Ik kan het weten, ik had er vroeger op school een 11 voor. Maar als ze dat het aantal procenten al keer 10 overdrijft, hoeveel overdrijft ze dan wat er gebeurd is?

John de Mol kreeg ook een hoop kritiek te verwerken omdat hij iets zei in de trant van “als vrouwen het niet aangeven weten wij het ook niet”. Maar hoe moet Ali nu weten dat zij niet wilde als ze dat niet aangeeft?

Tuurlijk, eigenlijk had hij het eerst even netjes moeten vragen. Maar als zij gewoon nee had gezegd was het bij zoenen gebleven. En dat is ook aanranding. Ook erg. Maar niet zo erg als seks hebben tegen je zin in.

Moet niet kunnen

Ik zeg natuurlijk niet dat alles maar moet kunnen, of dat het gewoon de schuld van de vrouw is. Had je maar niet zo’n geil broekje aan moeten doen, zoals Jeroen zou zeggen.

Verkrachting is nooit oké. Daar zal iedereen het mee eens zijn. Een vrouw bij de vagina of de borsten pakken is ook nooit oké. Geen discussie over nodig.

Ook over het bij de billen aanraken zullen de meeste mensen het wel eens zijn, maar is dat nu meteen aanranding? Tja, in principe is elke ongewenste aanraking aanranding. Is het dan ook aanranding als je als man een vrouw bij haar middel pakt?

Als je haar een goedbedoelde knuffel geeft en ze dat achteraf toch liever niet wilde? Moet Knuffel Ruud uit Big Brother 1 nog vrezen dat Sabine hem gaat aanklagen? Of geldt dat alleen voor knuffelmarrokanen die nog wel vol in de spotlights staan?

Want ook dat moet niet kunnen; iemand zoals Ali B die allang veroordeeld is voordat er überhaupt een rechter naar gekeken heeft. Trial by media. Zelfs als hij straks wordt vrijgesproken is er geen bedrijf meer dat zich met Ali B wil associëren. Heeft hij eindelijk de reputatie van bad boy die hij vroeger zo graag wilde zijn, maar zo had hij het nooit bedoeld…

En wat vind jij ervan?

Delen is fijn!

Geef een reactie

Fijne reacties

Zelf reageren? leuk, maar houd je aub aan de huisregels. Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *