Chantal’s Pyjama Party.
Daar vind ik wat van.

Ik zag laatst een voorstukje op TV over Chantal’s Pyjama Party 2.0, een echte ouderwetse grote zaterdagavondshow op RTL 4 met Chantal Janzen. Leuk!

Uhhh Vergeet Je Pyjama Niet

Maar wat ik zo snel in dat voorstukje zag leek Chantal’s Pyjama Party wel heel erg op een programma ik nog kende van vroeger; Uhhh Vergeet Je Tandenborstel Niet, met de legendarische Rolf X Wouters.

Na een volledige aflevering te hebben bekeken wist ik het zeker, Chantal’s Pyjama Party is een schaamteloze rip-off van deze succesvolle show uit de jaren 90.

Ze hebben nog net niet Meneer Sjon van stal gehaald, maar alle andere elementen zijn zo’n beetje aanwezig; de kandidaten moeten allemaal hilarische opdrachten doen, overdreven enthousiast dansen en meezingen op de top 10 liedjes uit Het Foute Uur, en uiteindelijk een finalespel met quizvragen spelen om kans te maken op een reis.

En, net als bij Uhh Vergeet Je Tandenborstel Niet, bepaalt dat finalespel waar de vakantie uiteindelijk naartoe gaat: ergens in Nederland of een verre reis.

Beter goed gejat…

Maar beter goed gejat dan slecht bedacht toch… het blijft ook nu, zo’n 25 jaar na het origineel (damn, I’m getting old), best vermakelijke televisie.

En er zijn ook wel wat verschillen natuurlijk. Er worden andere spellen gedaan (die overigens wat minder hysterisch en grappig zijn dan die van De Tandenborstel Show) en het finalespel wordt door 2 personen (die met elkaar gekomen zijn) gepeeld.

Deze personen krijgen het onderwerp van de volgende vraag te horen, en drukken vervolgens op een knop waarna de partner de vraag moet beantwoorden.

Heeft partner 1 de vraag goed? Dan ga je naar een leukere bestemming; van die plaats in Nederland naar een plaats in België, naar Parijs, naar een mooie stad wat verder weg zoals Moskou, tot een droombestemming zoals New York of Afrika. Maar heeft hij een vraag fout? Dan zakt hij weer een trede terug op de reisladder.

De vragen die partner 2 beantwoordt bepalen de reisduur. In het minst gunstige geval is die 1 dag, en deze gaat omhoog naar 3, 6, 9 en – in het gunstigste geval – 14 dagen. Nou ja, het gunstigste geval… als je een beetje pech hebt zit je 14 dagen op een camping in Lelystad 😀

Chantal is niet Rolf

Dat is misschien nog wel het grootste verschil; Chantal Janzen is niet Rolf Wouters. Chantal is leuk hoor, maar een stuk ingetogener dan Rolf Wouters in die tijd was. Dat geldt ook voor het publiek; ze doen wel gezellig mee, maar zo uitbundig als het publiek bij Uhhh vergeet je tandenborstel niet worden ze nooit.

Zoals meestal het geval is – het origineel is beter.

Dat vind ik ervan.


En wat vind jij ervan?

Delen is fijn!

Geef een reactie

Fijne reacties

Zelf reageren? leuk, maar houd je aub aan de huisregels. Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *